EN
HU

ELŐADÓK

Leena Pöntynen

Leena Pöntynen a finn oktatási rendszer szakértője. Pályája kezdetén egy helsinki multikulturális - főleg zenei tehetségeket nevelő - iskola igazgatójaként dolgozott.

2007-től a finn alapoktatás fejlesztésébenvesz részt korábban Ylöjärvi városának oktatási és kulturális igazgatójaként, később, mint a finn Önkormányzati Szövetség szakértője. Pöntynen számos oktatásfejlesztéssel foglalkozó intézet és vállalat tanácsadói testületének tagja. Leena Pöntynen szenvedélyesen azon munkálkodik, hogy az iskolák tudatosítsák erősségeiket és láthatóvá tegyék azt.

Pekka Peura

Pekka Peura finn pedagógus és szerző. Tíz éve tanít fizikát és matematikát. Az elmúlt nyolc év során létrehozott egy személyre szabott tanulási modellt, amely minden iskolában és minden tantárgy esetében használható. A részletek kidolgozása még folyamatban van, de a modell máris tanárok ezreinek munkájára volt hatással.
Peura finn tanároknak tart továbbképzéseket arról, hogyan fejleszthetik ki saját tanítási módszereiket, és hogyan használhatják a számítógépet a személyre szabott tanulás során. Plenáris beszédében bemutatja, ő maga miképpen alkalmazza a személyre szabott tanulást, a fordított tanulást és a vállakozásra nevelést gyakorlati szinten a tanítás során.

Horváth Ádám

2017-től a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) vezetője. 2016-17-ben meghatározó szerepet vállal a kormányzat Digitális Oktatási Stratégiájának (DOS) kidolgozásában. 2017-ig az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) oktatásfejlesztési tevékenységét irányította. Az ezredfordulótól olyan szervezetekkel dolgozott együtt a digitális oktatásért, mint a Microsoft, a Lego és a Promethean. Hazai és nemzetközi tartalomfejlesztési projektekben dolgozott, európai és globális fejlesztésekben látott el szakmai tanácsadói munkát. Már szakmai pályája elején bekapcsolódott a hazai oktatás úttörő jellegű infrastrukturális és tartalmi fejlesztésébe (Sulinet Program). Szakmai érdeklődésének középpontjában a digitális tanulás nemzetközi szabványai állnak.

Bombera Krisztina

A Learning Reloaded konferencia műsorvezetője Bombera Krisztina lesz.
Dr. Bombera Krisztina hírszerkesztő, műsorvezető és amerikai tudósító az ATV-nél. Elkötelezett aktivistaként már húsz éve együttműködik a civil szervezetekkel a magyar civil társadalom erősítéséért. Jogász végzettsége is van, és rövid ideig az UNICEF Magyarországi Bizotttságának dolgozott a családon belüli erőszak ellen és a gyermekek jogaiért. Három könyvet írt és számos díjat nyert kiváló újságírói teljesítményéért.


Kezdőlap Előadók Jó gyakorlatok Részvétel! Program Dokumentumok Kapcsolat